diumenge, 18 d’octubre del 2015

SITUACIÓ GENERAL A SÍRIA -Mapa i informació actualitzada-


HAMA:
L'Exèrcit Àrab Sirià (EAS/SAA en anglès) i el cos de voluntaris Forces de Defensa Nacional es troben iniciant unes operacions a gran escala al nord de Hama. Combatent contra els rebels d'Al-Nusra (al-Qaeda), FSA, i Front Islàmic. Camí cap a Idlib, les tropes sirianes avancen recolzats pel bombardeig rus. La moral de les tropes és alta, els primers objectius seran alliberar Kafr Zita i altres zones estratègiques per seguir avançant cap al nord.

DAMASC:
La Guardia Republicana, cos de l'elit de les forces armades, juntament amb escamots palestins de FPLP i tropes regulars es troben recuperant nombrosos edificis a Joubar, de la mateixa manera que a Ghouta. Les tropes palestines i sirianes han alliberat un complex de distribució d'aigua.

ALEP:
L'Exèrcit Àrab Sirià ha assegurat el front de l'est de la ciutat, on l'Estat Islàmic a concentrat un gran nombre de membres, degut a que els "rebels moderats" no han pogut contrarestar les seves forces fugin de varies localitats. Ara l'ISIS té més força que mai per llençar un atac general a la ciutat d'Alep, per aquest motiu les tropes sirianes estan preparant una dura resistència.

LATAKIA:
L'EAS i els voluntaris de les FDN avancen cap a Jish al-Sughour, alliberant i assegurant les localitats, també amb la frontera turca, d'on entren la majoria de islamistes des de les bases d'entrenament turques.

HOMS:
L'EAS i les FDN es troben rodejant la bossa de Homs, entre la ciutat de Hama i l'anterior esmentada ciutat, iniciant importants operacions per alliberar la zona. També més a l'est es troben contrarestant les forces de l'ISIS (Daesh, Estat Islàmic)

QUNEITRA:
Les forces sirianes han alliberat un important turó i es troben assegurant les zones de la UNDOF, a l'est del Golan ocupat per Israel.

DEIR EZZOR:
La Guardia Republicana, els Falcons del Desert i les tribus locals es troben després de mesos encara resistint els continuats atacs de l'Estat Islàmic, rodejats però, les tropes sirianes avancen durament per assegurar les zones dels voltants.

Comitè Antiimperialista per Síria
Informar-Compartir-Transmetre